tak seberapa, tak sempurna, namun bersahaja, silakan baca

cakap-cakap fotografi, teknologi, medik, dan perihal tersendiri

Latest

Otak Tepu

Cita-cita nak jadi surgeon, tapi malas nak sambung belajar. Macam mana tu ? Aku rasa otak dah terlalu tepu dan lemah, tak boleh nak terima ilmu dah. Patutke aku apply untuk master ataupun buat MRCS, ataupun masuk bidang perniagaan (tetiba). Ntahla …

Sebab utama nak jadi surgeon ? Aku suka potong-potong, lepas tu suka main ikat-ikat. Sebab kedua, aku suka masuk OT, tak tau kenapa. Dapat bau OT tu je aku dah ‘high’.

Mungkin aku kena tunggu masuk posting ortho dulu baru buat keputusan nak ambik apa. Surgical department dekat hospital aku kerja sekarang ni dengar cerita tak best. Lemah jugak nak masuk jadi MO … Hopefully ortho dapat masa 6th poster dan kalau best, aku nak cuba stay dekat ortho masa MO nanti.

Dah, aku nak pergi makan …

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.